Ds J.J. ten Brinke vertrekt naar Capelle aan den IJssel

OUD-BEIJERLAND – Ds J.J. ten Brinke uit Oud-Beijerland heeft het beroep aangenomen dat de Hervormde gemeente (Nieuwe Westerkerk) in Capelle aan den IJssel (wijk West) op hem had uitgebracht. Ds Ten Brinke is in Capelle aan den IJssel de opvolger van ds J.C. Schuurman die in 2020 met emeritaat ging.

Ds Jonathan ten Brinke.

Jonathan ten Brinke (10 september 1979) studeerde aan de Gh/RHZ in Zwolle voor leraar godsdienst. Vervolgens studeerde hij theologie aan de PThU in Kampen en de Theologische Universiteit Apeldoorn.

Van 2004 tot 2009 was Ten Brinke docent godsdienst en klassieke talen in Veenendaal. In januari 2009 verbond hij zich als hervormd predikant aan Het Anker in Bleiswijk. Daarna diende hij in Stolwijk (2013). Daarnaast was hij van 2014 tot 2016 consulent van de hervormde gemeente Schoonhoven.

Van 2021 tot 2023 was hij consulent van de hervormde gemeente Oud-Beijerland (wijk West), waarna hij zich in 2018 als hervormd predikant verbond aan de wijk Oost van Oud-Beijerland.

Ds Ten Brinke is sinds begin 2019 lid van het college van visitatoren in de classis Delta. Hij maakt sinds 2015 deel uit van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond.

Ook is ds Ten Brinke (co)auteur van verschillende boeken: “Houd Stand!’, ‘Rondom het kruis’, ‘Leven bij de dag’, ‘Op zoek naar vreugde in het ambt’ en ‘Verleende volmacht’.

De Nieuwe Westerkerk-gemeente is onderdeel van de Protestantse Gemeente in Capelle aan den IJssel.