Nieuwe kapelaan voor parochies Boven de Schelde

MIDDELBURG – Bisschop mgr Jan Liesen van Breda heeft kapelaan Thai Nguyen per 1 juli 2024 benoemd tot kapelaan van het samenwerkingsverband Boven de Schelde (de Heilige Maria Parochie Walcheren en de H. Pater Damiaanparochie). Dat hebben de beide parochies zondag in een kanselbericht bekend gemaakt.

Kapelaan Thai Nguyen.

Thai Nguyen is 41 jaar en werd geboren in Vietnam. Hij ontvluchtte in 2008 naar Nederland, omdat het communistische regime in zijn geboorteland het hem onmogelijk maakte om priester te worden. Na zijn priesteropleiding – die hij deels in Rolduc en deels in Bovendonk volgde – wijdde bisschop Liesen hem in 2016 tot priester van het bisdom. Zijn stageperiode deed hij in de St. Norbertusparochie van Roosendaal. Sinds 2017 is Nguyen kapelaan in de parochie van de H. Familie in Breda.

In de parochie van de H. Familie draagt hij zorg voor de algemene pastorale taken, met bijzondere aandacht voor Bijbelgroepen. Binnen het bisdom verzorgt hij vieringen met Vietnamese gelovigen.

Het pastoraal team en de besturen van de beide parochies Boven de Schelde zijn blij met de benoeming van Thai Nguyen. De vacature die ontstaat door het vertrek van pastoraal werkster Alida van Veldhoven wordt op deze manier snel vervuld.

Thai Nguyen wordt op zaterdag 22 juni gepresenteerd als kapelaan en als nieuw lid van het pastoraal team. Die presentatie vindt plaats tijdens de eucharistieviering in de Petrus en Pauluskerk in Middelburg om 19.00 uur. Aansluitend aan de viering is er gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe kapelaan

Bron: H. Maria Parochie Walcheren en H. Pater Damiaanparochie