LJP: Samen op weg en een familieconcert

MIDDELBURG – Het Meditatieve Moment van het Lange Jan Project Middelburg wordt donderdag 8 augustus (14.00 uur) verzorgd door Hélène Kouwenhoven. In de Koorkerk zal zij spreken over ‘Op weg gaan’. De familie Van der Steenhoven geeft vanaf 15.00 uur het Miniconcert in de Koorkerk.

Hélène Kouwenhoven neemt de aanwezigen mee om samen op weg te gaan. Mensen reizen al vanaf het begin der tijden, alleen of in een groep, om nieuwe werelden te ontdekken in het spoor van een heilige of om gewoon tot rust te komen. Helène Kouwenhoven is afkomstig uit de gezondheidszorg. Sinds zes jaar is zij werkzaam als algemeen (ongebonden) geestelijk verzorger. Als gastlid van  de Protestantse Gemeente Oostkapelle is zij betrokken bij het organiseren van Taizédiensten.

Miniconcert

Famile Van der Steenhoven.

Het Miniconcert heeft een gevarieerd aantal werken op het programma staan. Vader Cees (piano), dochter Marlien (dwarsfluit) en dochter Ankie (cello) van der Steenhoven spelen werken van Haydn, Massenet, Schubert, Mozart, Popp, Andersen, Bach en Franck. Cees van der Steenhove studeerde orgel en schoolmuziek aan het Tilburgs conservatorium. De drie dochters uit het gezin volgden hun lessen aan de Zeeuwse Muziekschool en behaalden daar alle drie alle diploma’s. Geregeld geven ze in wisselende samenstelling kleine concerten.

Multimedia-expositie

In de torenvoet van de Lange Jan is de tentoonstelling Les Chants des Saisons te zien, een multimedia-expositie met kunst van Frank van der Meijden, video van Xander Koppelmans en muziek van Douwe Eisenga. De expositie is iedere werkdag te bezoeken.

De koffiehoek is vanaf 12.00 uur bemenst.