Geef de Michazondag handen en voeten en doe mee aan een project!

MIDDELBURG – Ruim duizend kerken in Nederland staan zondag 20 oktober stil bij de Micha-zondag, die dit jaar als thema heeft ‘Zien we het wel?’ Kerken worden aangemoedigd die dag zich in te zetten voor mensen die vaak worden vergeten in de samenleving. De Stichting Present Walcheren vraagt de kerkgemeenschappen als kerk één of meer projecten te doen in het weekend van 19 en 20 oktober.

Present Walcheren, in 2011 opgericht, doet gemiddeld 160 projecten per jaar, zowel praktische als sociale, variërend van een huis of tuin opknappen tot muziek maken en wandelen met ouderen. Voor de Michazondag worden (nieuwe) vrijwilligers gezocht om het thema ‘Zien we het wel?’ handen en voeten te geven. Samen met anderen werkt de vrijwilliger aan een project: de hulpvrager wordt blij gemaakt en de vrijwilliger leert zijn mede-gemeenteleden van een andere kant kennen.

De vrijwilliger kan zich opgeven voor een praktisch of sociaal project, de stichting gaat uit van de talenten van de vrijwilliger en zoekt er een passend project bij.

Tijdcollecte

In de kerk kan bijvoorbeeld een ‘tijdcollecte’ worden gehouden. Na de reguliere collecte kan er een extra zak rondgaan met daarin een aantal formulieren. In plaats van iets ín de zak te doen, kan er een formulier worden uitgehaald. Daarop kunnen gemeenteleden hun beschikbare tijd invullen. Het formulier kan natuurlijk ook gewoon naar alle gemeenteleden worden gemaild. KLIK HIER om het formulier te downloaden.

De stichting Present Walcheren is bereikbaar via info@presentwalcheren.nl of 06-57335901.