Wim Jansen geeft lezing in Hoek

HOEK – Ds Wim Jansen geeft dinsdag 24 september in de kerk van de Protestantse gemeente Hoek aan de Langestraat een lezing over zijn onlangs verschenen boek ‘Telkens een lichtkring dieper’.

Wim Jansen is theoloog, schrijver en dichter en is in Hoek (Paradijs) geboren en getogen. In het boek behandelt de ongeneeslijk zieke Jansen vragen als ‘Waarom leven wij’, ‘Kabbelt ons leven zomaar voort zonder richting of doel?’, ‘Zijn wij hier door toeval op aarde ‘geworpen’ om maar zo’n beetje te doen wat ons voor de kop komt?’,  ‘Of heeft ons leven een bestemming, voorbestemming misschien zelfs?’, ‘Doen wij ertoe tussen de miljarden voor en na en tijdens ons bestaan?’ en ‘Zijn wij ergens voor in de wieg gelegd?’.

Wim Jansen.

Jansen beantwoordt die laatste vragen met ‘ja’ en vertelt in het boek over groei, ontwikkeling, ergens uitkomen, een proces van Godgeboorte. Hij nodigt de lezer uit om de eigen lichtkringen in het leven te ontdekken.

Na de lezing, die wordt opgeluisterd door muziek, is er volop gelegenheid om met hem en met elkaar in gesprek te gaan. Het boek kan deze avond ook gekocht worden.

De lezing begint om 19.30 uur, toegang gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de onkosten is welkom.