LJP: a capella muziek en een nieuwe expositie

MIDDELBURG – Het Lange Jan Project Middelburg biedt donderdag 19 september een Miniconcert in de Koorkerk (15.00 uur) en de opening van een nieuwe expositie in de Wandelkerk (16.00 uur).

Het Miniconcert wordt deze week verzorgd door het mannenensemble LEZZOM onder leiding van Elena Berdnikova. LEZZOM, dat a capella zingt, brengt werken ten gehore van onder anderen Dimitri Bortnianski, Ola Gjeilo, Franx Schuber, Robert Pracht, Jules de Corte en John Denver. Dirigente Elena Berdnikova groeide op in Rusland, waar zij piano en koordirectie studeerde in Jekaterinenburg. Zij bracht LEZZOM de liefde voor Slavische muziek bij.

In de Wandelkerk wordt om 16.00 uur de laatste expositie van dit seizoen geopend. Het gaat om werken van Ives De Roo, die onder de titel ‘Blauw’ zijn kunst laat zien. Blauw verwijst hoofdzakelijk naar de gebruikte onderwerpen (Delfts Blauw, Chinees porselein) in de stillevens, gecombineerd met knikker(s) of glas. Deze Belgische kunstschilder met Zeeuws-Vlaamse roots wordt vaak bestempeld als Zuidelijk Realist.

De tentoonstelling is elke werkdag te zien tot en met 25 oktober.

De koffiehoek is vanaf 12.00 uur bemenst.