LJP: Miniconcert en expositie Blauw

MIDDELBURG – In het kader van het Lange Jan Project Middelburg geeft Martin van der Bent donderdag 10 oktober in de Koorkerk een Miniconcert (15.00 uur).

Martin van der Bent.

Martin van der Bent (1964) kreeg zijn eerste pianolessen van zijn moeder die pianolerares was. Later volgde hij lessen hij Martin Groenewold, organist van de Hoofdstraatkerk in Hoogeveen. Tijdens zijn rechtenstudie in Leiden studeerde hij orgel bij Jan Schmitz, dirigent-organist van de Hartebrugkerk in Leiden. In 1992 werd Martin advocaat in Middelburg en volgde hij orgellessen bij Bram Beekman. Sinds 1979 is Martin organist en inmiddels 25 jaar tweede organist van de Nieuwe Kerk in Middelburg en sinds april 2019 vaste organist van de Koorkerk. Tijdens het Miniconcert in de Koorkerk brengt hij werken ten gehore van H. Andriessen, J. Brahms, G.F. Händel, J.S. Bach, J. Rheinberger en M. Monnikendam.

In de torenvoet van de Lange Jan is de tentoonstelling Blauw van Ives Deroo nog te zien tot 25 oktober. De koffiehoek is vanaf 12.00 uur bemenst.