#RedWednesday in Goes

GOES – In de Heilige Maria Magdalenakerk in Goes wordt woensdag 20 november een wake gehouden in het kader van #RedWednesday. #RedWednesday is een internationale campagne van Kerk in Nood (ACN) om bewustzijn te creëren voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies. Tijdens de wake wordt vooral aandacht gevraagd voor de vervolging van christenen wereldwijd.

Afgelopen jaren werden op #RedWednesday wereldwijd beroemde gebouwen als de Sacre Coeur in Parijs, de Sagrada Familia in Barcelona en de Cristo Redentor in Rio de Janeiro verlicht. In Nederland werden vorig jaar 150 kerken verlicht. De H. Damiaan parochie in Goes doet met #RedWednesday mee om bewustwording te creëren over vervolging van gelovigen, op te roepen tot respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen en om op te komen voor geloof en vrijheid.

Naast de rode lichten in de H. Maria Magdalenakerk is er van 20.00 tot 21.00 uur een wake om met een oorverdovende stilte het rode licht kracht bij te zetten (inloop vanaf 19.45 uur). De stilte wordt afgewisseld met voorgelezen getuigenissen van christelijke vluchtelingen in onze eigen omgeving. Hun vaak schrijnende verhalen zijn een voorbeeld van wat duizenden gelovigen in de wereld meemaken, een wereld waarin vrijheid van godsdienst een gedeeld goed zou moeten zijn.

Met de deelname aan #RedWednesday wil men in Goes een signaal geven richting respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen, namelijk dat wij allen verbonden zijn in Christus, waar ook ter wereld.

Zie voor meer informatie redwednesday.nl