Zolang de mensen woorden spreken

Jeannette van den Beukel.

BRUINISSE – In ’t Kerkje onder d’n diek in Bruinisse wordt woensdag 27 november een De Kerk Draait Door gehouden met drie bijzondere gasten, afkomstig van verschillende eilanden en verschillende kerken. Ze hebben één ding gemeen: ze kozen om in zorginstellingen en ziekenhuizen kwetsbare mensen bij te staan, een bijzondere vorm van pastoraat. De drie gasten zullen vertellen over hun passie voor mensen, verhalen, gesprekken en liederen.

De gasten zijn de geestelijk verzorgers ds Gert Jan Vogel (christelijk gereformeerd) van het Van Weel-Bethesdaziekenhuis in Dirksland, ds Jeannette van den Beukel (protestant) van het Admiraal de Ruyterziekenhuis in Goes en pastor Remco Babijn (rooms-katholiek) van het Psychiatrisch Ziekenhuis Emergis in Kloetinge.

Remco Babijn.

Tijdens De Kerk Draait Door vertellen zij in gespreksvorm over hun werk, hun motivatie en hun ervaringen. Als motto van de avond is gekozen voor het liedcitaat ‘Zolang de mensen woorden spreken’.

Er komen vragen aan de orde als ‘wat is de plaats van kerk en geloof vandaag in een zorginstelling’, ‘hoe kunnen zij van betekenis zijn voor mensen die geen relatie met een kerk hebben’ en ‘wat is hun plaats in een zorginstelling’.

Het gesprek wordt geleid door musicus/theoloog Mar van der Veer uit Zierikzee. De aanwezigen mogen actief aan het gesprek deelnemen.

Gert Jan Vogel.

Naast de gesprekken is er ook ruimte voor liederen, die zijn aangedragen door de drie hoofdgasten.

De bijeenkomst is georganiseerd door een werkgroep van de Gereformeerde Kerk in Bruinisse.

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De avond wordt besloten met een nazit waarin men met elkaar en met de pastores verder kan praten. Toegang vrij.